Pages

Tuesday, 15 February 2011

Jalan-jalan Melaka

Perancangan nak gi dah agak lama dah, masa jer belum ada.. Saje nak jalan2.. Aku memang xpernah jalan2 kat bandar Melaka, lebih dikenali dengan Bandar Hilir lah.. Dulu kecik2 penah la jugak pi kat Air Keroh. Amy pulak memang penah pegi Melaka, tapi masa2 kecik2 dulu la dia kata.. Boleh la jadi panduan asas nak ke Melaka. Konon2 dah expert la jugak jalan2 kat Melaka nun..

Sebelum pegi kitorang dah tengok jugak la sikit2 info nak ke Melaka.. Hotel pun dah book.. Tapi bila tiba masa nak pegi, semua tempat2 yang kitorang survey tu kitorang dah luper.. Yang ingat cuma nak ke Air Keroh, redah aja la..

Perjalanan bermula seawal 6.30 pagi bertolak menuju ke tol skudai.. Fuh.. Semangat tuh.. Berenti jap kat Petronas, cucuk duit, beli air dan jajan apa yang patut hehe.. Masuk toll skudai terus sampai kat toll exit Machap, keluar dan ambil jalan biasa ke Air Hitam.. Kitorang memang dah planning nak xnak lalu highway, sebab cadangnyer nak singgah Parit Jawa, Amy nak beli seluar katanya.. (sempat agi tuh)..

Akan bersambung..
(tak sempat2 nyer nak sambung)..