Pages

Sunday, 15 April 2012

Rumah Dalam Proses Renovate

Seperti dalam post awek sorang ni.. katanya tak nak letak gambar renovation, tak lawa.. dah nama renovate memang la tak lawa.. kwang3...

Tapi rasa nak letak la jugak gambar yang dah 90% siap renovate nyer.. Jangan mara orang disana..

Ni gambar lampu hall

Ni hall menghadap ke dapur... kipas tak pasang lagi..

dapur dari belakang

Ni tengah kontraktor tengah basuh.. nanti dah cantik snap gambar lagi..

Minggu ni grill pulak pasang, lepas tu baru proceed wirering untuk bilik dan dapur.. Baru boleh pindah.. fuh.. belum buat dah rasa kepenatannya..

10 comments:

  1. eihihihi.. sape la org disana tu, malu la hahahha.. ala uma biasa2 je, malu la nak publish kat org , ape la...bile dah nak siap kena pikirkan barang2 pulak tu..a duihh mesti penat giler ni, xpyh senam pun dah boleh kuruhs ni hihihi ye ker???hrmm yg pastinye lampu2 kat hall tu lum siaplagi wirengnye, bile tgk cornis tu walaupun simple tp tetap lawa2 hahaha tupun last minit tukar design, desing blink3x.. on the spot kuar dari idea cik abg hehehhe.. lawa la jgk.,tq kpd kontraktor yg buat JS ceiling n Renovation (shahron & John) korang sporting n buat ceiling kemas n cantik,mmg puas hati.pada sesiapa yg nak buat kornis ke sila2 la amik gan kontraktor ni hehhehehe...-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak siap..bestnya..

      Delete
    2. Assalamualaikum..nak tnya kalau buat cornice mcm ni berapa cost..?

      Delete
    3. rumah awak dah siap blum? kalau macam ni dalam 3100..

      Delete
  2. rumah saya tak siap lg la..kontraktor lmbt sgt..huhuhu..sampai anjing masuk rumah...emmm pasni kena samak... buat cornice satu rumah yer..hari ni nak tgok apa yg telah dibuat..diorang cakap dah siap mozek dapur...kena follow up hari2..baru buat..aduhaiii..sabarlah hati..

    ReplyDelete
  3. Kitorang hari tu memang hampir hari2 datang tengok, genap 2 minggu alhamdulillah siap la setakat 90% ni, yg lebih nak buat wiring, kena tunggu Grill pasang dulu.. Korang lorong 2/15 eK?

    ReplyDelete
  4. Cornis ruang hall dan dIning sampai sempadan dapur jer, kalau nak tgk Bgtau la, mgkn Sabtu kitorang ada dAtang.. :)

    ReplyDelete
  5. Woooo cantik umah... mmg nampak belanja besar gak tuuu... lepas siap nanti kena cari modal lain pulak nak decorasi perabut langsir dan acsesori lain...

    Thanks singgah ke blog saya dan follow
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy service blower aircond kereta

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. huhu.. blum apa2 peruntukan dah abis dah.. duduk diam dulu la.. kabinet dapur pun belum buat.. buat mana yang perlu untuk masuk rumah dulu jer..

      setakat ni dah 100% siap, ni tadi baru balik basuh rumah dan cat sikit2 mana yg patut, esok sambung lagi..

      insyaAllah hujung minggu ni pindah..

      Delete