Pages

Friday, 8 June 2012

J.Bovier Automatic

J.Bovier satu jenama jam buatan Paris, terkenal dengan ciri2 sapphire glass, Enjin automatic dia buatan Swiss, sekali pandang, 2 kali pandang, 3 kali pandang.. comform inilah pilihan yang tepat. Bila dah tengok, belek2, pakai kat tangan, pi kat kedai lain mana2 pun xdapat rasa syoknyer pakai jam ni, tak tau la pendapat orang lain camana, ini pendapat peribadi jer. Balik surf internet x banyak dapat info, yang pasti J.Bovier tak banyak jam automatik, dan model ini special edition, kata dia la. Jam ni tak nampak mahal pun, tapi memang nampak macam limited edition dan pelik, dengan tali kulit coklat, body dia all stainless stell, dalam ada satu bulat untuk saat (small second), dan satu bulat kaca menampakkan mekanikal dalam jam, cukup untuk melihat jam masih lagi berfungsi.

Jam ni aku tak beli pun, tapi di hadiahkan oleh isteri tercinta, Saayang awak.. Eceh.. tapi yang bestnya hadiah boleh pilih sendiri hihi.. tak malu... bukan mintak ek.. orang nak bagi... Kitorang pasal hadiah2 memang open, mungkin tak suprise tapi bagi mengelakkan nanti tak dipakai sebab tak berapa suka, jadi elok la berterus terang, ok tak haha.. huhu..

Harga? hehe.. rahsia.. nama pun hadiah.. (poyo).. Ala pegi jer kedai mana ada jual boleh tengok harga dia huhu.. Jenama J.Bovier Automatic Kod B08.1B614..

 Layan gambar pulak...

 
 Orang kedai jam siap bungkus sebagai hadiah agi..

 
 Tara..... Cantik tak? Tak cantik?? tak per.. pada aku memang cantik..


 Ni jam aku sekarang dan yang dulu, dulu pun hadiah.. Tahan 2 tahun jugak pakai..

 
Ehem2... hensem tak?

Sekian seadanya..

p/s: Post ini bukan untuk tujuan menunjuk ye, sebagai tanda penghargaan kat isteri... boleh la tengok2 buat kenangan.. kalau boleh nak pakai jam ni sampai bila2... sampai jadi antik pun tak per.. sayang tu... k.. Chow dulu..

2 comments:

  1. aiii.. lawanye jam tu.. hehhehe, bile sekali dua pandang mmg jam tu namapk klasik n tahan lama kan.. walaupun harga di emaahal tp berbaloi2 kan...so jgn lupa pakai jam tu ingt la org disini yea-)))ok babai2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. orang yang bertanggungjawab mewujudkan jam ni dah bercakap dah... tq.. mesti la ingat..

      Delete